Copane de pui gratinate cu parmezan
 
Autor:

 
Ingrediente
  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 copane de pui,
  • 100 g parmezan (sau cascaval uscat),
  • 100 g svaiter,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 50 g unt,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • piper.

Instructiuni
  1. Incingeti cuptorul la 210 grade.
  2. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava.
  3. Lasati-le sa se rumeneasca 30 de minute la cuptor, intorcandu-le pe ambele parti si stropindu-le, din cand in cand, cu grasimea din tava.
  4. Scoateti copanele din tava, asezati-le pe un platou cate trei, in asa fel incat sa se sprijine unul pe altul.
  5. Incingeti grilul din cuptor, taiati bucati svaiterul si radeti parmezanul (sau cascavalul uscat).
  6. Puneti pe foc – intr-o tigaie de fonta – branzeturile, vinul, nucsoara si piperul si amestecati incontinuu cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o compozitie omogena.
  7. Lasati-o sa se raceasca, turnati-o, calduta, peste copane, bagati-le cateva minute la cuptor, sub gril, si serviti-le fierbinti.