Frigarui marinate cu mirodenii
 
Autor:

 
Ingrediente
  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita,
  • 2 dovlecei,
  • 12 ciuperci.
  • Pentru marinata – 5 cepe albe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 2 linguri miere lichida,
  • 5 linguri sos de soia,
  • 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,
  • cateva picaturi de sos iute (Tabasco),
  • 2 cuisoare,
  • rozmarin si cimbru (proaspete).
  • Pentru sos – 2 ardei grasi galbeni,
  • 150 g telemea,
  • 100 g branza de vaci neteda,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Instructiuni
  1. Preparati marinata: puneti toate ingredientele intr-un castron mare, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt.
  2. Turnati peste ele un pahar cu apa calda si amestecati-le bine.
  3. Adaugati carnea taiata bucatele (cuburi), amestecati din nou, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se marineze la rece, cel putin 6 ore.
  4. Coaceti ardeii, curatati-i de pielita si de seminte, taiati-i bucati si zvantati-i cu hartie absorbanta.
  5. Maruntiti-i in mixer impreuna cu telemeaua taiata cubulete si cu branza de vaci, incorporati in piureul astfel obtinut uleiul si bagati amestecul la frigider.
  6. Montati frigaruile alternand bucatile de carne marinata cu rondele de dovlecei si jumatatile de ciuperci, prajiti-le 10 minute pe gratar (eventual in cuptor, sub gril), intorcandu-le mereu, si serviti-le cu sosul de ardei si branza.