Paella delicioasa
 
Tip de reteta: paste

 
Ingrediente
  • 600 g file de peste (cod, sajau, hering)
  • 200 g orez
  • un varf de lingurita sofran
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 5 rosii
  • 100 g mazare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Instructiuni
  1. Curatati ceapa si ardeiul gras, spalati-le si taiati-le in bucatele.
  2. Opariti rosiile si curatati-le de pielita.
  3. Taiati pestele in bucati si prajiti-le in ulei pana cand se rumenesc putin pe toate partile.
  4. Scoateti pe o farfurie bucatile de peste si puneti in tigaia in care le-ati prajit orezul, ceapa, ardeiul gras si mazarea.
  5. Caliti-le 2-3 minute la foc mic, apoi adaugati 600 ml apa fiarta.
  6. Puneti si zaharul, boiaua de ardei, sofranul, sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic pana ce orezul absoarbe aproape toata zeama din tigaie.
  7. Adaugati atunci bucatile de peste prajit si jumatate din legatura de patrunjel, amestecati bine si mai lasati sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, cu grija, pana cand scade bine.
  8. Serviti paella calda cu patrunjelul ramas tocat marunt, presarat deasupra.
  9. Pofta buna!