Prajitura Betivana
 
 
Ingrediente
  • Ingrediente blat pentru Prajitura Betivana
  • - 6 oua , 250 gr zahar , 13 linguri apa fiarta si racita , 2 cani si ½ de faina , 1 praf de copt
  • Ingrediente crema de visine pentru Prajitura Betivana
  • - 1 cana de visine din visinata , 100 gr cacao , 150 gr unt , 100 gr nuci pisate , 1 borcan gem de caise , 250 – 300 ml lapte

Instructiuni
  1. Preparare blat Prajitura Betivana
  2. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma , se adauga apa , apoi faina amestecata cu praful de copt . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca cu compozitia de mai sus . Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor . Dupa ce s-a racit blatul , se taie in doua .
  3. Preparare crema de visine la Prajitura betivana
  4. Partea de blat de deasupra se inmoaie in putin lapte , dupa care se amesteca cu celelalte ingrediente pentru crema .
  5. Asamblare Prajitura betivana
  6. Peste prima parte de blat se pune gem de caise si apoi se aseaza creama de visine . Peste crema se toarna o glazuta de ciocolata neagra topita pe baie de aburi si se intande bine cu cutitul . Apoi se topeste putina ciocolata alba si se presara putin peste cea neagra .