Pui cu legume si smantana la cuptor varianta A
 
Autor:

 
Ingrediente
  • 1 pui intreg la vreo 500-800 gr,
  • 200 gr. mazare,
  • 150 gr. morcovi,
  • 250 gr. fasole pastai verzi sau galbene sau frantuzesti,
  • o capatana usturoi,
  • 10 gr. piper,
  • 10-15 gr. sare,
  • un praf de cimbru,
  • un praf de tarhon,
  • 10 -15 gr. de vegeta,
  • 10 gr. ulei de masline

Instructiuni
  1. Puiul se eviscereaza (curata de mate si alte cele din interior), gatul, capul si ghearele precum si varfurile aripilor se indeparteaza.
  2. Se lasa carnea la cuptor ½ ora la o temperatura de maxim 250 grade C.
  3. Intre timp fierbeti dvs legumele separat.
  4. Dupa ce au fiert se adauga in tava la cuptor langa puiul deja pus la rumenit inca 20 de minute maxim.
  5. Puiul se mai scoate din cuptor pt ungere pe toate fatetele cu ulei.
  6. Cu 3-5 minute inainte de finalizarea operatiunii vin mirodeniile amestecate cu smantana.
  7. Se pun peste tot ce este in tava.
  8. Se serveste semi -fierbinte.
  9. La acest tip de mancare se recomanda un vin alb demisec.