Tort diplomat
 
 
Ingrediente
  • 4 portocale, 500 g friscă, 5 ouă, 250 g zahăr, 200 g lapte, 4 lingurite de gelatină (se pune cu 2-3 ore în prealabil în apă rece) sau 4 pliculete a 5 g = 20 g, piscoturi sau blat de pandispan din 3 ouă

Instructiuni
  1. Ouăle si zahărul se bat bine, se adaugă lapte si se fierbe pe baie de abur pană ajunge la consistenta unei ciulama groase. Pe foc, se adaugă si gelatina dizolvată si se mai dau cateva clocote. Se răceste. Se adaugă zeama de la 1-2 lămai (după gust) si zeama de la 2 portocale + 500 g friscă. Totul se adaugă usor. Se tapetează o cratită cu portocale, kiwi si se pune crema. La mijloc se pun banane, kiwi si pe margine se înfig piscoturi. Deasupra se pun piscoturi sau blatul. Se pune la rece cel putin o zi. Se dă cu un cutit subtire pe margini si se răstoarnă. La mijloc se pun fructele tăiate mărunt (kiwi, portocale, căpsuni). Optional, la mijloc se mai poate pune o budincă (căpsuni, zmeură, vanilie).